FOTOGRAFER
HEM | OM BYRÅN | PRISER | VARUKORGEN | BESTÄLL | SÖK BILDER   
  SÖK

Våra fotografer

Thomas Adolfsén är yrkesfotograf och bosatt i södra Östergötland. Han arbetar mycket med reportage och reklambilder inom skogsindustrin. Främsta specialiteten är bilder på maskiner i arbete, gärna med rörelseoskärpa, som blivit något av ett kännetecken.

  Bo Göran Backström  
Bo Göran Backström
  
 
Bo Göran Backström är mångårig yrkesfotograf från Finspång. Han arbetar huvudsakligen inom skogsbruk, jakt och skogsindustri. En stor del av våra bilder på skog av alla typer och i alla ljus kommer från hans kamera.

Andreas Barth är skogsvetare i Umeå. Han har tidigare varit anställd som fotograf och förenar nu skogskunnandet med fotointresset.

Hans Berg var under många år redaktör för tidningen Skogsmannen. Han hade bredd i såväl äldre svartvita motiv som nya färgbilder. Inriktningen på kultur, historia och reportage i fält märks i bildarkivet.

Mats Bildström är frilansande skribent och fotograf. Medverkar i ett antal tidskrifter inom främst jakt och fiske, uteliv samt skogsbruk. Motiven kommer nästan undantagslöst från Norrlands inland. Äger tillsammans med hustrun en mindre skogsfastighet och har flerårig erfarenhet från träförädlingsindustrin.

LE Carlsson fotograferar djur, natur, skogsbruk, viltvård och mycket annat. Som ordförande i Skogsgrupp Ronneby möter han många av frågorna kring skogsbrukets ekologi. Alltid med kameran i hand.

Bengt Ek är SKOGENs chefredaktör. Lika mycket jägmästare som fotograf bakom kameran. Kan någon verkligen behöva en bild inifrån en slyskog? Ja, vem vet?

Kennet Larsson är deltidsfotograf bosatt i Uppland. Entusiast som främst plåtar vackra naturbilder, men även djur och industri.

Robert Lundahl finkammade Skogssverige med kameran på 1940-talet. Med sinne för både kamerateknik, bildkomposition och dokumentation har han fångat kraftfulla flottare, spensliga skogselever, ”moderna” maskiner och skövlade skogar.

Anders Sten tog under sitt liv som skogsman många fantastiska bilder, inte minst under 1940-, 50- och 60-talen. I mörkrummet i Mora arbeta de han omsorgsfullt fram kopior med anmärkningsvärd kontrast och skärpa.

Björn Svensson, fotograf på heltid, har bland annat ett stort urval bilder av natur och resor. Intresset för botanik ligger bakom många skogligt intressanta artbilder. I landskapsbilderna har ljusets spel en stor betydelse.

Mattias Westerberg
är skogsingenjör. Utbildningen ger naturligtvis öga för skogliga motiv. Dessutom har han många tillfällen att hitta motiv på undanskymda platser eftersom han huvudsakligen arbetar som frilansande skogsinventerare.

Stefan Örtenblad har skogen som sitt arbetsfält. Du hittar honom i den egna skogen, på jaktpasset eller när han spårar rovdjur. Alltid med kameran som följeslagare. Får han välja själv fotograferar han helst i skymnings- och gryningsljus. Det är då de bästa bilderna föds.

Box 1159, 111 81 Stockholm · Vasagatan 50 · 08-412 15 00 · skogenbildskogen.se